onsdag 25 november 2009

En fascinerande värld;*)

Har funderat lite över en sak och som är så oerhört fascinerande och det är vilken lätt *lustig* värld vi lever i egentligen. Vad är det då jag menar och syftar på? Jooo "Herr Uggla Tjena Moss, Kom Hit En Stund Till Oss, Vi Sitter Ju Här" sorry fick en flashback från Fablernas Värld, om nu någon kommer ihåg den serien, näst efter Staffan Westerberg så är det nästa trauma i livet för oss som är födda på 60 talet;*) Tillbaka till ämnet ifråga, den här cyber o Internet världen som vi så många lever i och roas av, vad är det den förser oss med egentligen? Jo b.l.a så är det ett *ofarligt* sätt att kunna träffa nya människor, visst, men samtidigt så är det ju också en värld som föder svartsjuka, misstro och illusioner, för att inte tala om alla fejkade identiteter som säkert finns.
När man pratar med människor på debatterna, som för övrigt ofta kan upplevas som ett sjujäkla kvalificerat vuxendagis, men ack så roligt vi har ibland;*)..så slås man ibland av öden o relationer..hur, vad, var varför osv, saker som skapat just DEN människan. Man får ibland lyxen att ta del av en annan medmänniskas livsöde och leverne. Det är ett förtroende men samtidigt många gånger kanske ett rop på hjälp eller bara förståelse, ja hur mår vi egentligen? Sen har vi de som känner sej tvingade till att behålla en kontakt som de egentligen skulle vilja släppa. Känner ni igen det här "tjena, läget? hoppas allt är bra ? Det är kvalitetskontakt det;*) Eller de som känner ett tvång att skriva något på debatten eller sin blogg varje dag..
Det lite roande i det här är, att vissa människor istället för att bli skådespelare och illusionister verkar att bli medlemmar på passagen eller andra siter på Internet, ställen där de får utlopp för alla fejkade ideal som bara är möjligt att bygga upp och kanske t o m skapa en förväntning/förhoppning hos någon. Något som sedan visar sej bara vara en liten fis i rymden. Nu låter jag superanti mot vår lilla värld på nätet, men det är jag inte, jag fick bara en släng av Funderus Åsiktus:-) och nu har jag ventilerat den lite, den försvinner säkert lika fort som den uppstod;*))
14 kommentarer:

 1. Ja visst är det en fascinerande värld vi lever i Anne-Sofie :)

  SvaraRadera
 2. Javisst är det...hahaha...men nu skall jag strax iväg och arbeta...ni får ha det så bra alla ni som eventuellt tittar in;-)

  SvaraRadera
 3. Det var inte gnäll - utan bara sant - men alla tål ju inte sanningen --- eller åtminstone när snacket blir till tjat. Tjat är jobbigt. Mvh LW

  SvaraRadera
 4. LW, nu hänger jag inte alls med, talar du om något specifikt tillfälle?

  SvaraRadera
 5. Tjena, läget? Hoppas allt är bra! (nääää, nu skojade jag till det!)
  Men visst är det väl så...men ibland så måste man bara få tomprata.
  Kram & ha en underbar fredag!
  Susanne P

  SvaraRadera
 6. Hej Anne-Sofie!

  Jag kikar bara in här för att önska dig en fin adventshelg.

  Jag läste ditt inlägg. Det finns nog lika många anledningar till att man t ex bloggar som det finns människor, tänker jag. För mig har det absolut varit en väg ut ur den ensamhet jag kände i våras. Jag är så glad att jag började blogga. Det har också utvecklat mitt skrivande, vilket jag också hade som mål. Många goda skratt har jag fått på köpet. Det är en bonus som jag inte hade räknat med.

  Har du kollat Kaloribombarna nyligen, förresten? :)

  Kramar
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Susanne...hihi...du har humor, det gillar jag! Tomprata jorå, det är allt skönt emellanåt, jag är själv en riktig tramsmaja! Det var inte så jag menade med det jag skrev:-)

  SvaraRadera
 8. Anna Karin..visst har du rätt i det! Ha en go helg nu och jag skall gåin på kaloribombarna snart..

  Kramen:-)

  SvaraRadera
 9. Studio6...fattar inte, men nu kan just jag, inte kommentera hos dig igen...

  SvaraRadera
 10. Hejsan raring,
  visst har du rätt, inget är som det ser ut. Vad glad jag blev när jag såg Boyes dikt här. Fint och med dina speciella inlägg som man lärt känna igen - gott! Må väl i helg!
  Kraam
  Janne Hood

  www.metrobloggen.se/utrop

  SvaraRadera
 11. Men tjänare "JannePanne";-))))..har du hittat hit, det var kul..!
  Ja det är ju tidigare använda inlägg som finns här...är väl andra läsare här kanske...och så relativt "nya" passagenvänner att de inte var med när de skrevs..
  Fanns ju en hel del gammalt där som ingen orkade bläddra till...hihihi...
  Återanvändning är bra jööö;-))

  SvaraRadera
 12. Klart man när en dröm om att bli KÄND för då får man ju HÖGA LÖNER!!! Eller? Jag, som har "dold identitet" har det för att här vill jag bara skriva, vad som helst om vad som helst och trevligt om någon läser och ännu trevligare om någon lämnar en kommentar med kanske lite "ord på vägen", du vet!

  TREVLIGASTE när man hittar bloggare med liknande humor också. Det är liksom lite speciellt och man kan ju "träffas när som helst på dygnet bl.a.

  Oj, långt blev det!
  Ha en trevlig första advent!

  SvaraRadera
 13. PS. Och samma förståelse för ironi, livet i allmänhet m.m. Glömde det. ;=) DS

  SvaraRadera
 14. Jo, det har allt sina fördelar med att vara helt anonym...ibland så tänker jag att jag skulle öppna en blogg till...där jag är det...hihi..hmm...undrar vad som skulle stå där?:-)))

  Visst är det skoj när man stöter på likasinnade personer...ojaa..

  Ha det gott.

  SvaraRadera