Lägg kotletterna i en ugnsfast form.
Filén skärs i knubbiga bitar som plattas till lite.
Sås.
Blanda ihop 2 dl. matlagningsgrädde och 2 dl. creame fraiche.
Vispa i 1 dl. soya och ca. 3 teskedar Sambal oelek.
Häll detta över köttet.
In i ugnen: 175 gr. i en timme.
(Något kortare tid för filén) Täck över med folie.
Häll över en burk svamp och så in i ugnen en halv timme till. Mums...blir mycket sås, räcker nog till två filéer.
Det gillar min sambo med (semlan i varm mjölk) men jag tyckte att bullen bara "försvann" så nu äter jag den som den är. Men gott är det oavsett vilket, eller hur?
SvaraRadera:-)
Mums fillibabba!!!! Nu blev jag väldans hungrig....
SvaraRadera/Susanne
Hej Anne-Sofie!
SvaraRaderaDet var ett bra och lätt recept kanske skulle byta det någon gång i stället för fläskfilé med påotatisgratäng.
Kramar.
Till alla...ja detta är en maträtt som är oerhört lätt att laga till och samtidigt väldigt god. Lycka till med eventuella försök.
SvaraRaderaHej Anne-Sofie!
SvaraRaderaDet har jag Kojiki att tacka för,det var
snällt sagt.Du är själv en go person.
Jag önskar dej en trevlig Onsdag.
Kramar.
Ser jättegott ut, men jag får nog byta ut köttet mot kyckling då kött o jag inte går ihop....
SvaraRaderaHa det gott...
Kanon med nya recept! Behöver dem i dessa torrtider!
SvaraRaderaTack.
Hoppas att allt är bra med dej!
Kram
Ser riktigt mumsigt ut!
SvaraRaderaHejsan Anne-Sofie!
SvaraRaderaMen, så gott det här låter! Håller din blogg på att bli rena rama matbloggen? Jag har för mig att jag läste ett smaskigt recept här förut. Nej, nu minns jag. Du hade skrivit ett recept till Suss, på kasslergryta som lät jättegod. Så var det ju. :))
Det här vill jag prova en helg, tack för receptet!
Ha en fin fredag kväll!
Kram
Anna-Karin
Cayenne, vet inte om det funkar med kyckling, men värt ett test kanske? Själv så äter jag inte kyckling.
SvaraRaderaSusann, ja nya recept som är välbeprövade, kan man inte få för många av.
SvaraRaderaJodå, det är nog bra md mig, hoppas detsamma vad gäller dig.
Kram.
Batboy...ja ett recept även för den inte alltför matlagningskunnige:-)
SvaraRaderaAnna-Karin...närå, det finns bara ett recept i min blogg ännu...
SvaraRaderaMen kul att du sett mitt recept hos suss...båda är verkligen både goda och lättlagade.
Ha det gott nu, alla:-)
Hej Anne-Sofie!
SvaraRaderaJa, men, ETT recept är i alla fall en bra början till en matblogg. Bättre än inget. :))
Kram
Anna-Karin
Ser gott ut. Tyvärr är jag helt kass på att laga mat. Brukar mest bli pannkakor när jag lagar något.
SvaraRadera