fredag 19 mars 2010

Passagen eller blogspot?

Till er som tvekar om vilket ställe ni skall skriva på, eller har fler bollar i luften samtidigt...så har jag funderat över för och nackdelar visavi Passagens bloggar och Blogspots dito. Kom gärna med egna för och nackdelar som ni upptäckt.

Jag ser mest fördelar med blogspot, här känns det lugnt, sansat och moget, inget hysteriskt räknande av besökssiffror…mest lästa bloggar….VIP-bloggar…reklam för kändisbloggar med mera …tycker att sådant hör barn och ungdomsiter till. Dessutom denna eländiga reklam mitt i ens blogg. Jag har heller aldrig någonsin varit med om att det strulat här på bloggspot, man kan skriva precis när man vill.
Bloggen här är lätt att hantera och göra personlig, inget rotande i stylesheet och sånt behövs.
Det finns några saker som är bättre på passagens bloggar och det är förhandsgranskningen av inlägg, vilken är mer än urusel här. Den andra saken är att man kan lägga in en bild eller klickbar länk i kommentarerna på passagen, det går ju inte här på blogspot. Dessutom så gillar jag vår alldeles egna fina framsida ”BloggBanken” …där finns vi alltid med, oavsett om vi skrev för en vecka eller en dag sedan. Många tror/tycker att det är svårt att hitta nya bloggar på blogspot, men det är hur enkelt som helst. Man kan t e x klicka på ortsnamnet i någons blogg och vips så kommer det upp mängder av bloggar från den orten…Testa att klicka på Västerbotten hos mig så kommer det upp över 35000 bloggare...(du kommer enklast till den sidan av min blogg om du klickar på mitt namn i en kommentar) Klicka även på Blogglista.se som finns överst på min sida…där finns hundratals bloggar och om du registrerar dig så kan du själv hamna där (som jag gjort)… vill man ha ännu fler val så är det bara att googla…

Här finns mängder av svenska bloggare:

http://www.blogger.com/profile-find.g?t=l&loc0=SE

http://www.blogglista.se/

http://www.blogtoplist.se/

http://www.topblogarea.se/

http://www.favoritlistan.se/

http://www.bloggtoppen.se/

http://www.blogwalk.se/29 kommentarer:

 1. Tittar in för att önska dej en härlig fredag!
  Tittar du på Let´s Dance eller på Så ska det låta?
  Vilket som, ta ut svängarna!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Anne-Sofie
  Jag tycker blogspot är ett bra ställe. Har haft bloggen på passagen kvar, fram tills nu. Ett litet knapptryck bara, så var den borta. Att skriva på flera ställen, finner jag ingen anledning till.
  Det är det där med att lägga in bild i kommentar som ibland är synd. Men, men, jag klarar mig nog utan det ;-)))

  Kram från mig
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Anne-Sofie!

  Jag har trivts på Passagen men det känns bättre här på Blogspot.

  Fördelen med Passagen är att du snabbt kan få kommentarer/åsikter men nackdelen är att man blir en "dagslända" för får man inte tillräckligt med kommentarer eller folk som läser ens blogg så syns man inte.

  Behåller min blogg på Passagen ett tag till men kommer främst skriva här.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag har trivts på Passagen men med tiden tröttnat på allt strul med inloggningar och problem att lägga in inlägg. Och så klart all denna reklam!!!
  Här på Blogspot känns det lugnare, men jag behåller ändå min blogg på Passagen då där finns för mycket av värde för mig att radera.
  Efter en månad här börjar jag känna mig hemma, även om jag här tycker det är svårare att hitta nya intressanta bloggar att kika in hos.
  Jag förstår inte vad du menar med att klicka på ortsnamnet på en blogg? Låter annars ganska intressant.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Hej Anne-Sofie

  Jag tycker egentligen inte det spelar så stor roll vilken portal man väljer, det är ju internet, är man intresserad att få kommentarer och vänner får man det om man vill, var man än är, det är upp till en själv att välja...Det viktigaste är att bloggen fungerar.

  Passagen har ju ett fint koncept och är mycket social, men har valt att flagga för VIP-bloggar som de gör teman till och flaggar ut..detta är odemokratiskt gentemot övriga..Personalen arbetar deltid så det blir en bloggportal med mycket strul och massor med blinkande reklam hit och dit...

  Blogspot har fler möjligheter att fixa till sin blogg, nästan hur mycket som helst och har en modernare utformning. Inget strul alls!

  Trevlig helg)Kojiki

  SvaraRadera
 6. Hej Anne-Sofie!
  Det som jag kan sakna från passagen är väl detta
  att kunna lägga in foto till den man skickade till.Här på blogspot så får det bli i inlägget.
  Och varför jag slutade det vet du ju inte sant?
  Ett av dem berörde Kojiki.
  Jag önskar dej en trevlig Lördag.
  Kramar.

  SvaraRadera
 7. Hej Anne-Sofie och alla ni andra!

  Tack för ditt inlägg här med alla fina tankar och tips. Jag har ju själv funderat mycket kring för- och nackdelar med den ena eller den andra siten. Jag har inte den erfarenheten som ettårig bloggare som ni som bloggat flera år. Så det är värdefullt för mig att få ta del av hur ni ser på det.

  Tack Anne-Sofie, för att du berättar om hur man kan hitta till andra bloggar. Jag ska testa en del av dina tips.

  För mig är kommentarerna viktiga i bloggandet. Jag tycker om att det blir samtal, att få ta del av andra människors tankar kring det jag skriver. Antingen det är för eller emot. Det är berikande tycker jag.

  Där tycker jag att det är en nackdel på Blogspot. Ibland blir det problem när man ska lämna en kommentar hos någon. Man får göra det två gånger. Ibland fungerar det inte alls. Så är det i min blogg, jag har hört det från de som vill kommentera där att det inte alltid fungerar. Fast det kanske beror på vilken mall man använder sig av, jag vet inte. Kanske du vet, Anne-Sofie?

  Det som är så roligt här på Blogspot, tycker jag, det är att det är så väldigt enkelt att fixa till sin blogg. Att göra den personlig med privata foton, små citat, eller vad det nu är man vill lägga in. Den är mycket enkel att hantera, tycker jag. Det är ett stort plus här på Blogspot.

  Det är också helt underbart att slippa reklamen. Så vilsamt!

  Passagen är social som site, tycker jag. På så sätt att det går så snabbt och lätt att se när folk skriver sina inlägg, man kan kvickt kika in där och ge en liten kommentar om man vill. Men det kanske jag upplever så därför att jag inte har så mycket att jämföra med.

  Vad jag vet idag kommer jag att fortsätta på både Passagen och Blogspot. Jag tycker om båda ställena, varje ställe har sin personliga charm tycker jag.

  Jag älskar ju fortfarande att blogga. Det är den roligaste hobby jag har haft på väldigt, väldigt länge. Jag får hela tiden nya idéer om bloggar jag skulle vilja köra igång med. :)) Fast jag nöjer mig med de jag har just nu. :))

  Tack än en gång för det här inlägget. Jag tar med mig tankarna och råden härifrån till mitt eget bloggande.

  Trevlig helg!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Vad jag funderar över här är varför man måste skicka varje kommentar 2 gånger. Det måste dom väl kunna fixa tycker jag.

  SvaraRadera
 9. ´G'afton Anne Sofie
  Någon uppgav att man på blogspot behövde trycka två gånger för att sända en kommentar. Jag har aldrig upplevt detta!
  Men om man någon gång skulle behöva ett (1) extra tryck/klick för att sända kommentaren, är detta ett jätteproblem?
  Man behöver ju inte skriva om comentaren, bara trycka en gång till!!!
  De problem jag haft med kommentarer har uteslutande skett på Passagen, aldrig på Blogspot.
  Det enda jag saknar på Blogspot är att man inte kan lägga in bilder i kommentarer. Jag hoppas
  att detta ska komma så småningom.

  Hälsningar

  Ian

  SvaraRadera
 10. Susanne...som före detta dansare så är valet lätt:-)))
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Quilas Susanne:-)))..jag har kvar mina passagenbloggar...åtminstone ett bra tag till, kanske för alltid. Men jag skriver ju inget i dem:-))))

  SvaraRadera
 12. Gunilla, jag behåller också mina bloggar. Angående ortsnamnet så har ju vissa i sin profil, uppgett var de bor, som tex jag har uppgett Västerbotten. Om man då klickar på det namnet så dyker det upp mängder av bloggar från just Västerbotten. Om man klickar på Sverige så kommer det upp flera miljoner svenska bloggar..
  Klicka på den översta länken där mina länkförslag ligger...
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 13. suss, det tar alltid en tid innan ens blogg får kommentarer från någon dittills okänd bloggare. Jag tror att man själv måste börja med att kommentera hos någon okänd...

  SvaraRadera
 14. Så är det Kojiki, man måste själv lägga manken till om man vill synas...det flyger inte stekta sparvar i mun på en....som min mamma alltid sade.

  Jag trivs utmärkt här.

  xxx:-)

  SvaraRadera
 15. Agath...ja det förefaller som om vi alla saknar detta med att få lägga bild i kommentarerna, det är onekligen trevligt att kunna/få göra det.

  Ha en fortsatt bra kväll:-)

  SvaraRadera
 16. Anna-Karin..visst är det trevligt med kommetarer! Det tror jag att vi alla är överens om. Men det går att få kontakt med andra bloggare...kolla på tex Tigris som också är ny här, hon har fått många nya kommentatorer. Angående detta med att sända kommentare flera gånger...så tror jag att det kan ha med kommentarsinställningen att göra. Det var så tidigare även hos mig, men jag tror inte att det är så längre? Har ändrat i inställningarna.

  Testade på min blogg nyss, att kommetera både som anonym och med passagenbloggens webbadress...
  Kommentarerna syntes inte direkt, men det stod att den sänts...och sen såg man den efter en stund. Syntes först under "senaste kommentarer"

  Visst är det enkelt att fixa till sin blogg här!

  Kram.

  SvaraRadera
 17. Warg...är det så även hos mig?

  SvaraRadera
 18. Goafton Ian:-))Jag har varit med om det från början, på vissa bloggar, men enbart om jag inte iddes logga in, utan skrev som anonym. Men här slipper man ju å andra sidan mattetalet:-) Vissa har ju kvar ordkontrollen och i de bloggarna svarar jag sällan, det är ju så enkelt att ta bort den, om man vill under
  lätta för sina besökare.

  Ja bild i kommentarerna vill vi haaa...jööö;O)

  Ha det göttigt!

  SvaraRadera
 19. Bloggping...är också något som är bra, om man vill nå ut till fler läsare..
  Jag använder en site som sänder till flera olika ställen, om man pingar hos dem..kolla den blå ikonen på min blogg. Pingar även till Nyligen. se...

  SvaraRadera
 20. Hej Anne-Sofie!
  Inte ens när dina barn var små?
  Jag har nog inte så mycket pynt
  jag heller,men lite blir det väl.
  Här kommer ju inte någon ändå att
  hälsa på.
  Ja man får hoppas denna natten blir
  bättre än veckans nätter innan.
  Ha en fortsatt trevlig Söndagskväll.
  Kramar.

  SvaraRadera
 21. Agath...ja det förstås, då var det ju lite pynt, påskärringar och så...men det känns så länge sedan.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 22. Hej Anne-Sofie!
  Jo jag tänkte väl det,men man glömmer
  så fort,en sak jag aldrig glömmer var
  att min store son inte ville gå påskkärring
  vilket är väldigt ovanligt bland barn inte sant?
  Men så har han heller aldrig tyckt om eller
  rättare sagrt inte ätit ägg för det blev gaser
  efter det och det ville han undvika.
  Jag önskar dej en trevlig Måndag.
  Kramar.

  SvaraRadera
 23. Hej Anne-Sofie!

  Tack för ditt tips om kommentarsinställningarna. Jag ska kolla upp det direkt.

  Det finns mycket som jag tycker om med min blogg här på Blogspot, inte minst då att det är lätt att ändra i den. Lägga till bilder och små texter.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 24. JA, jag antar att jag på olika sätt kan hitta bloggare här. Men på Passagens första sida är det en stor hjälp att läsa rubriker och några rader av nya inlägg. ett lätt enkelt sätt att hitta något som intresserar.
  Här känns det som om att man sitter ien tyst bubbla man måste tydligen göra ordentlig reklam för sig själv på ett helt annat sätt. En ovan bloggare ska känna till hur man hittar andra.
  Ha lyckan att komma till dig t.ex.
  Visst tog det lite tid på passagen, men sen fick man det jag kallar vänner som finns även efter ett antal år.
  Skulle eg. önska dig en trevlig helg.
  Margartetha

  SvaraRadera
 25. Tack för din bloggsamling. Jag tror jag ska starta en blogg och nöja mig med att säga sanningar om allting. Mer än så förmår jag inte.

  Jag vill att det ska vara enkelt, inte massa konstiga topplistor, mer som att befinna sig i en oas med sig själv och sina tankar.

  Även om jag nöjer mig med att skriva sanningar om livet känns det bra med en fridfull miljö.

  Bra bakgrundsmusik!

  LOOF "The Truth" Baxter

  SvaraRadera
 26. Ma...man kan även här på olika sätt ordna så att man kan läsa små snuttar av det någon skriver, beror på hur man ställer in saker och ting..Du kollar väl av bloggbanken varje dag tex? Bara där finns ju massor av bloggar att kolla upp. Tack för att du gillar att hamna hos mig:-) Jag har inte kunnat läsa bloggar nu på ett par dagar och känner ännu inte heller någon ork att göra det, men det kommer väl..
  Kram.

  SvaraRadera
 27. Hej LOOF "The Truth" Baxter...kul att xe dig här:-) Det låter som att det kan bli en spännande blogg du öppnar...man får väl adressen dit?
  Ja här på blogspot så kan man ju ha flera olika låtar på gång samtidigt, så man vet aldrig vilken som spelas för varje gång som man går in här.

  SvaraRadera
 28. Hej Anne-Sofie!
  Jag är själv tokig i kardemumma,
  men det ska inte vara i degen utan
  som fyllning emellan eller du
  gillar det i degen också?
  Jag önskar dej en trevlig Måndag.
  Kramar.

  SvaraRadera
 29. Agath-sent svar: Jag avser en vanlig sockerkaka med kardemumma i smeten.

  Testa och du blir såld;-) kram.

  Kardemummakaka.

  175 g smör
  3 ägg
  3 dl socker
  1 dl mjölk
  3,5 dl vetemjöl
  2 tsk bakpulver
  3 tsk stött kardemumma

  Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret och låt svalna. Smöra och bröa en form, ca 24 cm. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i smöret och mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumman. och vispa försiktigt i äggsmeten. Häll i formen och grädde i nedre delen av ugnen i ca 40 min tills kakan är klar.

  SvaraRadera