tisdag 27 april 2010

Jag är kär:*)

Ja åtminstone litegrann på avstånd..här får ni se en bild på objektet ifråga. Ser han bekant ut, ja det hoppas jag verkligen, för det betyder att ni inte har missat TV-dokumentären kvartersdoktorn.
"Sällan bota, ofta lindra, alltid trösta, så ser Magnus Eriksson på sitt jobb som läkare" "Jag behandlar människor mer än åkommor" säger han. Att han sen med sin stora charm kollrar bort alla patienter, stora som små...är ett faktum. Jösses om man fick en doktor som han om det behövdes. Se bara i vinjetten som föregår alla avsnitt, där han hjälper en äldre man att resa sig upp. Jag blir tårögd av glädje varje gång jag ser det. Hela serien genomsyras av värme och rentav kärlek. Se den, kan bara säga det. Alla avsnitt finns att se på webben.
Länk Här.
13 kommentarer:

 1. Hoppas den varar: kärleken!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig sett människan och inte hört talas om honom heller? Nu blev jag lite nyfiken på denna speciella doktor? Kikar in på länken....

  SvaraRadera
 3. Hej Anne-Sofie!

  Jag har inte sett den här serien, men jag tycker mycket om dokumentärer, så tack för tipset.

  När jag läser ditt inlägg kommer jag att tänka på det Stefan Einhorn skrivit i en av sina böcker, ungefär så här; En läkare kan aldrig säga att det inte finns något att göra. Det finns alltid något att göra. Kan man inte bota, kan man lindra. Kan man inte lindra, kan man trösta. Kan man inte trösta, kan man finnas till.

  Jag tycker att det är jättefina ord som jag ofta tänker på och försöker använda mig av i mitt liv. Även om jag inte är en doktor. De fungerar lika bra när man vill vara en medmänniska.

  Ha en bra dag, tack för att du kikade in i min blogg!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Det är tillfredställande med folk som verkligen tar sitt kall/arbete/talang på allvar.

  SvaraRadera
 5. JAg håller med dig - han är underbar. Kvinnliga läkaren är också så fin.Sist såg jag hur hon köpte en bukett och gick hem till en kvinna - kanske var det på lasarettet..
  Margaretha

  SvaraRadera
 6. Idag vill jag önska dig en trevlig och varm Valborg!
  :)

  SvaraRadera
 7. Hej Anne-Sofie!
  Han ser så snäll ut din nkäre doktor.
  Jag önskar dej en trevlig Valborg.
  Kramar.

  SvaraRadera
 8. Visst är det en typ av doktor som man bara kan drömma om i detta annars kalla människoklimat, med stress och specialistvård vad gäller snart allt. Stackars patienter som får träffa tre och fler läkare om de nu råkar ha fler än en åkomma.
  Allmänläkare är modellen, fast med vett att kunna remittera till annan läkare om behov finns.

  Önskar er alla en fin dag.

  SvaraRadera
 9. Hej Anne-Sofie!
  Jag det är väl ett önsketänkade att ha en läkare
  för det är jobbigt att ha en massa stafettläkare
  som skickar en än hit eller dit,som du vet var jag i väg i Tisdags för röntgen på min hand,
  men inget svar än från stafettläkaren som svaret skulle gå till och ont som sören har jag i min handled och tumme.Om jag ändå fått träffa röntgenläkaren så jag vetat vad det är för galet med handen.

  Ja jag kände det var lite kallt när jag tog min promenad i går.Det som inga blommor blev du vet.
  Men jag har nog all tid att kunna köpa dem ändå.Ja Umeå har ni väl inte fått upp temperaturen riktigt än.
  Jag önskar dig en trevlig 1 Maj trots kylan.
  Kramar.

  SvaraRadera
 10. Anne-Sofie, jag har inte sett serien men klickade in mig på länken och blev fast vid första avsnittet....vilken underbar människa. Måste fortsätta kolla vidare på de övriga så snart som möjligt.

  Jag har en läkare i en av mina studier som tillhör den gamla stammen av läkare som ännu "tar" i patienterna. Han är enormt omtyckt och människor åker gärna de sju milen från stan dit han håller hur bara för att få honom som läkare, han bryr sig om på ett väldigt varmt sätt. och han är lika vänlig mot alla.

  Då jag är där mina dagar för studiens räkning så fixar han frukost och ropar i korridoren "hur vill du ha dina ägg idag"....så rart, sen att han kallar mig lilljäntan är bara ett plus i min ålder.

  Fler såna människor önskar vi oss....

  SvaraRadera
 11. Agath, ja att vara patient nu är inte kul! Särskilt inte om man bor lite utanför en större stad. Fast vete 17 om de ens i städerna träffar samma läkare mer än en gång. Själv så har jag tur på det sättet att jag valde min husläkare då när det var aktuellt och jag har alltid fått träffa henne de gånger som det behövts, hon remitterar också en till relevanta ställen.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Cayenne..ja jag skulle tro att de flesta som ser det första avsnittet är "fast"..;-))
  Kul att du stött på en liknande doktor i din verklighet, de är verkligen alltför få!

  SvaraRadera
 13. PS/ jag gillar hans chosefrihet, när han skrattar för fulla muggar med sin enorma tandglugg:-)))

  SvaraRadera