måndag 23 maj 2011

En hyllning till mannen..

Den alldeles vanlige svenska mannen…som utan att klaga jobbar fem dagar i veckan…år ut och år in..Inte nog med det, sen kräver hans ofta deltidsarbetande fru/sambo att allt hemarbete skall fördelas rättvist..Med rättvist menas då förstås att det delas fifty fifty..och visst…hon jobbar ju inte deltid för att sköta markservicen åt en vuxen man…utan för barnens skull så att deras dagar utanför hemmet inte blir så långa. Det är i alla fall vad jag hoppas på ;O)))..även om jag sett att det inte alltid fungerar så bra.

Numera så verkar det dessutom som att ingen längre vill eller tycker sig ha råd att arbeta deltid. Men ojjj..nu svävar jag ut i barnens väl och ve och det var mannen som detta inlägg skulle handla om..jöö.. Jo mannen då…den man som representeras av säkert 80% männen i Sverige. Trött och slut efter att ha tampats med chefer och kolleger en hel dag vill han gärna lägga sig på soffan och bli uppassad när han kommer hem…nej vad skriver jag…huu…så ere väl inte..?...;)

Nej nej…han hämtar ofta barnen på dagis…hjälper till med matlagningen eller busar med barnen under tiden som frun fixar käket. Sen diskar han…även om det tar ett par dar innan han gör det…ja inte fasen är det väl lönt att diska varje dag..?..;) Den svenske mannen har ofta stort tålamod…är generös med både presenter och komplimanger till sin älskling.. och han förväntar sig sällan att få något tillbaka…han vet att frun ofta har huvudvärk efter dagens slit och släp…;O) Den vanlige svenska mannen har stort rättspatos….är ärlig och hedersam på alla vis..Han värderar även kvinnan högt…ja han tycker oftast att kvinnan är jordens åttonde underverk..men han kommer aldrig nånsin att begripa sig på henne…
Skrivet med kärlek och glimten i ögat :-)

11 kommentarer:

  1. Hej min vän!!! Kul att se dig :-)
    Det ligger nog ganska mycket sanning i det du skriver. *veta* Hihihi
    Kramar från mig

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Underbart inlägg! Och du, jag kan bara hålla med dej! Visst är det väl så det är!? ;)
    kram

    SvaraRadera
  3. Härligt mustiga färger på din blogg, man blir glad när man tittar in.

    SvaraRadera
  4. Nog kan den alldeles vanlige mannen (om han nu finns;) behöva en hyllning lite då och då, precis som vi alla behöver. :)

    Kul med ett inlägg från dig igen. Jag log när jag läste. :)

    Jag önskar dig en härlig helg och sommar!

    Kram
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  5. Helt rätt! De får så mycket negativ feedback i media dessa karlar. Vi får aldrig glömma att inte dra alla över samma testosteronstinna kant och hylla dessa fantastiska karlar, makar, pappor osv som faktiskt också finns! Mer sånt! ;)

    SvaraRadera
  6. Kul att ni tycker som jag gör :-) Ha det så himla gott alla, jag har så mycket ljuvligt trädgårdsjobb nu att jag inte är så mycket vid datorn.

    SvaraRadera
  7. Hej Anne-Sofie!
    Fire fox gillade jag aldrig,
    men man har olika smak,jag hade en
    mailadress på thunderbird....
    Ja jag är här så sällan så jag vet inte
    hur segt det är..
    Hoppas du haft en bra dag.
    Kramar

    SvaraRadera
  8. Glad Midsommar önskar Batboy

    SvaraRadera
  9. Hej Anne-sofie!

    ja den har inte börjat bra i alla fall... helgen alltså...skriver om det i morgon och på söndag
    kram tess

    SvaraRadera
  10. Detsamma till dig BatBoyslim!

    SvaraRadera
  11. Tess...gör så, att skriva av sig är nyttigt.

    SvaraRadera