måndag 26 oktober 2009

Parningsholk

Jag stötte på detta uttryck "parningsholk" i en bok som jag läste för ett tag sedan. Den heter "Främmande fågel" av Anna Jansson. Boken handlade i huvudsak om ett utbrott av fågelinfluensa på Gotland. En mycket bra bok som jag verkligen kan rekommendera. Nåja, för att återgå till parningsholken då, så handlar det alls icke om någon fågelholk utan om en husvagn;*)

"Husvagnsägaren" Hans Moberg är en man vars försörjning består i att med sin husvagn resa runt till olika platser i landet och sälja läkemedel, främst då Wiagra, dessa läkemedel är införskaffade via nätet och säljs oftast via detsamma. Hans Moberg är likaså en man som gillar kvinnor. I sin husvagn så reser han på ett enkelt sätt runt och träffar alla dessa kvinnor som han själv tror åtrår hans fullkornslimpa till mandom;*)
På nätet så har han olika personligheter, helt beroende av hur han känner av den åtrådda kvinnan ifråga, ja detta är något som han är bra på, han vet vad en kvinna vill ha och han ger henne det.


På nätet kallar han sig just nu för Doktor M.. men ibland så tvingas han till reträtt och får byta identitet och vid dessa tillfällen så är en husvagn extra bra att ha. Ja detta är livet tycker Hans, att åka runt med sin parningsholk och träffa kvinnor när han vill och om han vill.
Just nu så har han kontakt med b.l.a. "mogen kvinna 53".."Dolly P" och "blond gudinna", den senare som vid ett närmare möte i hans parningsholk, visat sig vara en besvikelse, sällan så motsvaras den bild som man gjort sig av varann via mail, vid en direkt konfrontation, ja det kan bli en riktig chock, för båda två om Hans nu skall vara riktigt ärlig, men då gäller det att snarast hitta tillbaka till det samförstånd som man känt på nätet eller snabbt som ögat ge henne en kyss för att återknyta till det romantiska prat som de ägnat sig åt där.men detta är smällar som man får ta.

Hans Moberg är luttrad..och just nu har han "kramgo skånska" på gaffeln, en kvinna som på fotot är klädd i läderkjol med fransar nertill, en rutig blus som är uppknäppt nästan till skamgränsen..cowboyboots och hon älskar countrymusik.
Han har just sänt "mogen kvinna 53" några dikter på franska, vad de betyder har han ingen aning om, han har själv fått dem av "Dolly P" men kvinnor gillar sånt det är han övertygad om;*) Nätcharmören Doktor M. drar alltid till en plats som ligger nära den åtrådda, kopplar upp sin dator via gratis oskyddade trådlösa nät inom tätbebyggelse och lägger sen in sin charmoffensiv.

"Kramgo skånska" är nu online, henne vill han träffa och nu sätter han igång med att finslipa sin image. Vad skulle han välja denna gång? Konsthandlare med galleri i Paris?..projekterare i byggbranschen på Rivieran? polis inom underrättelsetjänsten? Valmöjligheterna är oändliga och han bara älskar att i verkligheten få spela upp den roll som han med möda byggt upp. "kramgo skånska" det känner han, är en kvinna som blir mjuk av att han spelar på välviljan och medkänslans lustgård och han bestämmer sig för att spela en countrysångare med en obotlig dödlig sjukdom. Via Google hittar han ett namn som han tycker låter imponerande och han bestämmer sig för att han har Strabismus. Vad han inte i detta läge vet är att "kramgo skånska" är optiker;-)

Läs gärna boken ...det jag refererar här är ju bara en liten passus, det som boken egentligen handlar om är nåt helt annat.


°º© ©º°¨¨°º©©º°¨¨°¨¨°º© ©º°¨¨°º©©º°¨¨°¨¨°º© ©º°¨¨°º©©º°¨¨°¨¨°º© ©º°¨¨°¨¨°º© ©º°¨¨°º©©º°¨¨°¨¨°º© ©º°¨¨°º©©º°¨¨°¨¨°º© ©º°¨


9 kommentarer:

 1. Hahaha ...
  Jag tänkte väl det.
  Grönt är inte din färg.
  Men rött är.

  :-))

  SvaraRadera
 2. Hej Anne-Sofie!
  Jag har också täkt detsamma*ler*
  Rött är mer din färg.
  Ha det gott
  Kramar.

  SvaraRadera
 3. Jodå tjejer...den första layouten var nog bara en testgrej, för att lära mig hur det funkade:-)Den kände för "trång"...på nåt sätt..
  Kramelikram..

  SvaraRadera
 4. Hej AnneASofie!
  När jag kom in till dej förrut så trodde
  jag att jag hade hamnat fel hahaSnyggt blev det
  det sa jag väl,,,an ars menar jag det.

  Jag fastnade i Lådan denna gången med
  haha men inte i byråplådan utan dumburkslådan.
  Godnatt sussa gott.
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Parningsholk?
  Är det besläktat med fredspipan?
  :-D

  SvaraRadera
 6. Jo agath...det gäller att finjustera och greja på...det är faktiskt otroligt lätt här, det allra mesta...ja sen man väl kommit på hur man gör. Förhandsgranskningen av inlägg är dock urdålig..och lite svårt att få inlägg runt bild snyggt...lyckas nästan aldrig med det, men å andra sidan så är det enkelt att göra det.

  SvaraRadera
 7. Fredspipan...hehe...det vet jag faktiskt inte...beror nog på vem som håller i den:-)))

  SvaraRadera
 8. Hej Anne-Sofie!
  Nej då det ska jag inte*ler*
  Ja det är ett småländskt utryck.

  Man brukar säga så här "det gör jag inte för allt smör i småland"*ler*
  Känns det igen?
  Natti natti.

  SvaraRadera
 9. Absolut Agath...det var just det som jag menade, vi norrlänningar använder det med:-)

  SvaraRadera