torsdag 22 oktober 2009

Hur man ger sin katt ett piller...

Hittade detta på nätet...och det är såklart överdrivet, fast lite sant ändå;O)

1. Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sidan om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, håll samtidigt pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.

2. Ta upp pillret från golvet och hämta fram katten från bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen, och upprepa proceduren från punkt 1.

3. Hämta tillbaka katten från sovrummet, och släng det uppblötta pillret.

4. Ta fram ett nytt piller ur folieförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.

5. Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten bokhyllans översta hylla. Ropa in din make/maka från trädgården.

6. Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka att hålla fast huvudet samtidigt som du kör in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.

7. Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.

8. Vira in katten i ett badlakan och be maken/makan att ligga uppe på katten så att dess huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.

9. Läs på etiketten så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.

10. Hämta katten från grannens trädgårdsbod. Hämta ännu ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.

11. Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.

12. Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret ur foliepaketet.

13. Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor bit oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en till två liter vatten för att skölja ner pillret.

14. Be din make/maka att köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.

15. Ring Blå Stjärnan och be dem hämta katten. Kolla med din lokala zoo-butik hur mycket en hamster kostar.

Hur man ger sin hund ett piller...

Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!


4 kommentarer:

 1. Hej Anne-Sofie
  Ser att du lagt till nya widgets det är samma sak med att lägga dit senaste inlägg och kommentarvisning när du letar efter ny kolla igenom vad som finns tror att det står bland de mest populära ..där hämtar du dem..
  Tror du ser det när du tittar efter rubriien står på engelska men den ändrar man själv
  Vet inte vilken editor du har men det finns en nyare version bilderna ska komma överst om man placerar dem överst så det fattar jag inte egentligen varför det inte funkar..bildfunktionen är nog det jag inte är så vän med här eftersom man egentligen inte har något lager och bilderna är anpassade i storlek tror de är 320 pixlar men jag ändrar själv i html vill man ha en bakgrund typ får man gå in i html och sätta dit den där man kan också ändra lite på färger du ser på layout text och färg klicka där och kolla men kopiera dit html innan om du inte vill förlora något det finns en förhandsvisning..tycker din blogg är riktigt trevlig och passar dig..har aldrig sett dig aqnvända grönt..men grönt är en trevlig färg

  Det är alltid roligt att prova nya saker alltid lär man sig något men det gäller att ha tålamod..ibland om man gör ett misstag får man börja om igen..det har jag fått gjort många gånger har rotat för mycket i html och det har blivit fel..hade stora problem med kommentarfunktionen att få den att fungera,,men när allt är på plats är det bara roligt..ursäkta om det är lite skrivfel och dylikt har haft lite ögonmigrän ett par dagar så jag ser lite konstigt emellanåt men det går över

  xxx

  SvaraRadera
 2. Tackar "bästaste kojikiskan":-))Hade förträngt de där engelska grejerna eftersom jag är så dålig på den. Men nu är de på plats..
  Vilken editor..hmm..har inte sett att man kan välja det? Vet du var och isåfall vilken man bör ha för att få bilderna "rätt"?

  Tack!

  SvaraRadera
 3. Testar, folk säger att deras kommentarer inte kommer in?

  Väljer profil "anonym"

  Anne-Sofie.

  SvaraRadera
 4. Testar med "..namn/webbadress" och klistrar in min bloggadress till passagen...

  SvaraRadera