måndag 2 november 2009

Självförtroende!

Angående självförtroende, så vill jag förmedla lite tankar..Dåligt självförtroende kan ju bottna i en barndom utan den minsta uppmuntran eller snålt med kärleksbevis. Svårt att bygga upp detta ensam, en kärleksfull partner är ett bra redskap...men alla har ju inte det..En annan orsak till ett dåligt självförtroende kan ju bero på ett komplex för en detalj i utseendet och det kan ju ställa till det ordentligt när man är ung. Vi erfarna kvinnor och män vet ju att just den detalj som det rör sig om, kan vara det allra sexigaste i någon annans ögon. Själv så hade jag i tonåren komplex för mina ögonbryn, ända tills jag stötte på en kille som bara älskade dom :-)
Äntligen så kunde jag sluta med mitt pincetterande och plockande,  jag slängde komplexet över axeln och rätade stolt på mitt huvud. Mycket kan göras för att 'förbättra' utseendet utan kirurgiska ingrepp. Frisyren tex. kan vara avgörande till viss del, är den 'fel' på den personen så blir det inte bra. Jag känner personligen till ett fall där personen på min inrådan skaffade sig en annan frisyr, jag säger bara ojj...vilken skillnad det blev! Självförtroendet där ökade flera snäpp. Man kan/bör hålla kroppen i trim någotsånär samt klä sig vårdat, vem tilltalas i det allra första ögonblicket av en 'slashas'..? Jag är definitivt inte utseendefixerad, men tyvärr så är ju sanningen den att vill man få en chans till en andra kontakt med det motsatta könet så skall det i allafall framgå att man ansträngt sig lite för att se attraktiv ut.


18 kommentarer:

 1. Hej Anne-Sofie

  Uppdateringarna kommer på studs men ibland beroende på vilket system och webläsare man har får man trycka på uppdateringsknappen på sin webläsare så fungerar det...Jag ser det meddetsamma..... Kommentarfunktionen som visas i sidospalten tyvärr tar lite tid..där hjälper inga knappar...

  Tror jag har bra självförtroende Jag har ingen frisyr att ta hänsyn till den har sett likadan ut i alla tider....samma färg ingen förändring men det kommer nog så småningom....
  Kojiki
  xxx

  SvaraRadera
 2. Hej Anne-Sofie!
  Jag går mest i bekväma kläder,men
  det beror inte på min uppväxttid,
  utan snarare för man vilöl dölja ett fult
  ben,jag älskar tröjor,blusar dert fryser man i.
  Men skulle jag vara bortbjuden så klart man tar på sig något snyggt.
  Men jag tänker på aqlla de barn som har jällivarehäng de har inte mycket till självförtroende eller?
  Jag önskar dej en fortsatt skön Måndag.
  Kramar.

  SvaraRadera
 3. Helt rätt, man får liksom inte glömma bort sig själv och det här med relationer (för mig som singel) är en ständig kamp faktiskt. Man får vara lite som en kamelont men ändå inte tappa bort sin egen unika personlighet.

  SvaraRadera
 4. Ja, visst gör man sig till även om man har turen att ej vara solo- jag döljer mina alldeles för tidiga silvriga hår ( som nu borde vara hälften av alla mina strån *ler*) för de gör att mitt hår mister DET jag vill ha kvar :=)

  Gällivarehäng är tyvärr mode fortfarande men inte längre upp i åldrarna än ca 26 år, annars är det patetiskt ( inte är det snyggt på någon oavsett om de har bra självförtronde eller ej, jag vill inte se rumpor bara så där- värst vad pryd jag är, eller?).

  SvaraRadera
 5. Ajajdå kojiki...nog uppdaterade jag allt...men ingen fara på taket...vi ses du vet var...hihihihi...;-O)

  SvaraRadera
 6. Agath..det är klart att man klär sig ledigt hemmavid...
  Ja detta Gällivarehäng är verkligen inte snyggt!

  SvaraRadera
 7. Cayenne...jag förstår att det kan vara lätt att tappa bort sig själv om man ofta tvingas se på sig själv "utifrån"..

  SvaraRadera
 8. Nädå predikantan...inte är du pryd för det...det är verkligen oestetiskt med alla dessa bara rumpor..Fast gällivarehäng kan de ju ha utan att visa rumpan, men snyggt är det ju inte..

  SvaraRadera
 9. Skönhet kommer väl inifrån? sägs det ju.

  Ska starx mejla dig enl. ditt önskemål.
  Det är väl inget allvarligt hoppas jag?

  Kram

  SvaraRadera
 10. Hej Anne-Sofie!
  Lite sent men bättre det än inget väl?
  Ja det var skönt att sätta sig
  på hela ryggen*ler*
  Jag önskar dej en fortsatt trevlig Tisdag.
  Kramar.

  SvaraRadera
 11. Ninasol...visst är det så, men självförtroende sitter inte i skönhet, vet av flera kvinnor som är jättevackra, men har noll självförtroende.

  Nej det var väl bara kul saker eller hur...hihihihi;-(((

  SvaraRadera
 12. Agath...jag har fullt upp på en annan sida nu så jag är inte inne här så mycket:-))

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Det är sant det du skriver...och jag tror de flesta är medvetna om det..men ibland är det så svårt att göra det som är rätt och riktigt ändå.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Milda...visst är det lättare att tycka saker än att göra dem:-)))

  SvaraRadera
 15. Det verkar som om självförtroendet ökar när man gör sånt man gillar och tar kontakt med dem man tycker om.

  SvaraRadera
 16. lilla grisen...det ligger mycket i det du säger!
  Välkommen åter:-)

  SvaraRadera
 17. Jag tycker att jag har ett bra självförtoende i vissa sammanhang, och i andra inget alls.
  Men man kan väl bygga upp sitt självförtoende under årens lopp.

  SvaraRadera
 18. Carola, så är det säkert för de allra flesta, man kan ju inte känna sig bekväm med precis allt. Sen ökar ju ens kunskap med åren och då blir det bättre på alla fronter.

  SvaraRadera